referentieprojecten
Theater Dubbeldam
Theater Dubbeldam

Door Erwin van Heusden:

In mei 2015 heb ik de voormalige bibliotheek van Dubbeldam gekocht om daar mijn droom te verwezenlijken: een eigen plek om theater te maken en te kunnen spelen.
Omdat Burg Bouw voor mijn afstudeervoorstelling aan de theaterschool naar grote tevredenheid het decor had gebouwd, was de keuze voor een aannemer snel gemaakt.
In nauwe samenspraak met Burg Bouw en de architect hebben we in korte tijd van een lege ruimte een prachtig onderkomen gerealiseerd met een theaterzaal, backstage ruimte, foyer en twee leslokalen. Omdat het het pand een oude school betreft, was het voor mij van groot belang om kenmerken van toen terug te laten komen in het ontwerp. Zo konden we voor 80% de oude lange gang in ere herstellen en hebben we ook voor paneeldeuren gekozen. Zo is alles aangepast aan de eisen en de tijd van nu, met een knipoog naar vroeger. Over het eindresultaat zijn we meer dan tevreden. Omdat Keulen en Aken ook niet op een dag zijn gebouwd, hebben we nog een paar wensen open staan voor de toekomst. Vast staat dat Burg Bouw ook die opdrachten gaat uitvoeren. De Oude School in Dubbeldam was door de gedrevenheid van alle werknemers van Burg Bouw nooit geworden wat het nu is, en daar ben ik een iedereen enorm dankbaar voor.

“Burg Bouw heeft mijn droom voltooid!” aldus Erwin van Heusden

 

image001

Theater gang

2016-02-04 13.11.31